Lidt autist har man nemlig lov at være

ing.dk | august 2006 ]

Ingeniører har oftere aspergers syndrom, som er en mild form for autisme, end folk fra andre faggrupper, vurderer eksperter. Det giver dem særlige evner for mange af de specialistopgaver, men samtidig problemer med at fungere socialt.

Karen Brøndum-Nielsen, professor, dr.med. i genetik og direktør ved sektorforskningsinstitutionen Kennedy Instituttet, understreger, at der ikke findes undersøgelser, som direkte viser andelen af ingeniører med aspergers syndrom.

»Men der er ikke mærkeligt, hvis der er en vis overrepræsentation af asperger blandt ingeniører og teknikere, fordi de jo bruger de samme matematiske hjernemæssige funktioner, som personer med asperger er stærke i,« siger hun.

[ PHLOGGEN | maj 2011 | http://ing.dk/artikel/118859-syg-i-hovedet-og-stolt-af-det ]0

Autistiske symptomer dækker et meget bredt spektrum, fra folk der er lidt rigeligt pernittengrynede med tegnsætning, til personer der simpelthen ikke kan fungere, overhovedet.  

Heldigvis er fordelingen meget tynd i den slemme ende, langt de fleste af dem der har autistiske træk har modtaget behandling. Ofte på DTU, eller AAU.

DTU og AAU bør naturligvis herefter overvejes som et relevant behandlingstilbud i distriktspsykiatrien.

Resten af os kunne passende starte en kampagne for at slippe for storrumskontorer, følelsesporno-HR og rundkredspædagogik og i stedet at få lov til at lukke døren til vores kontor bag os og koncentrere os ordentligt.

Lidt autist har man nemlig lov at være.

From http://adsoftheworld.com

2 thoughts on “Lidt autist har man nemlig lov at være

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.