Dr.dk skriver http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/02/09/163051.htm “Succes: Autister består studentereksamen“. Det er der i sig selv ikke noget nyt i. Studentereksamen har været der i mange mange år og mennesker med Asperger problematikker – endnu længere. Ja, også før 1994, hvor det blev en godkendt diagnose i Danmark. Se bare på DTU: http://ing.dk/artikel/72758-psykologer-asperger-er-et-ingenioersyndrom

Det der er nyt er at (lad mig kalde det) “Special gymnasieklasser” giver studenter med samme gennemsnit og delvis højere beståelsegrad som landsgennemsnittet. At det giver disse mennesker muligheder for udvikling.

På Paderup Gymnasium i Randers, fortæller pædagogisk leder, Helle Boelskifte, at undervisningen har krævet, at der maksimalt var 10 elever i klassen, og at eleverne har fået ekstra støtte. Men rent fagligt har de modtaget nøjagtig samme undervisning som de andre elever, og til eksamen er de gået op på nøjagtig samme vilkår som de andre elever, siger hun.  Men foreløbige meldinger viser, at de klarer sig bedre i små studiemiljøer end i store, og at de trives bedst med individuelle studier frem for gruppearbejde.

Se også Who has excellent memory and strong attention to detail

Advertisements